The road within (opdracht)

I. Informatie

1. The road within
2. Regisseur: Gren Wells
   Acteurs: Zoë Kravitz, Robert Patrcik, Robert Sheeran

3. Film uitgegeven in het jaar 2014
4. recencie:

  Wow! I laughed, cried, throughout this movie. I was amazed to find out that this was a directorial debut for director/writer Gren Wells. If you love falling in love with characters as they head on their journey, this movie is for you! Through the seriousness of the disorders this movie takes on (which, by the way, were beautifully portrayed by Kravitz, Patel and Sheehan) I was able to feel with them, laugh with them, and cry with them. The Tourette's Syndrome, OCD, and Anorexia that they took hold of was captivating. I could tell that a whole lot of thought was put into researching Tourette's by Gren Wells and Robert Sheehan because they gave us just enough of Tourette's. It would have been extremely easy to portray too much of ticks and mannerisms and make him look silly, but fortunately his interpretation was sincere and gave us just enough. I applaud him and the whole cast for the care they took with their characters and their corresponding illnesses. I would call this film 'careful' in the greatest way. It is extraordinary to find a director paired with an outstanding cast that take great care in their art. I loved it!


II. Vorm 

1. Op welke locaties speelde het verhaal zich vooral af?
Het veraal speelde zich vooral af in het gedrags centrum, in de auto en in de natuur. 
2. Hoe waren de hoofdpersonen gekleed en gegrimeerd?
Ze waren als normale tieners gekleed. 
3. In hoeverre bepaalden locaties en kleding de sfeer van de film? De locaties gaven een rustige, zorgloze sfeer. De kleding had niet echt een grote rol in de sfeer van de film.  


4. Had de muziek een opvallende rol in de film of diende deze vooral als achtergrond? Geef voorbeelden.
Muziek had een heel belangrijke rol in deze film. Klassieke muziek maakte de jongen met obsessieve compulsieve stoornis veel rustiger en zo voelde hij zich meer op zijn gemak. Het kalmeerde eigenlijk alle hoofdpersonages. De achtergrond muziek was heel rustgevend en gaf een leuke sfeer
.
Was   5. Was er sprake van speciale geluidseffecten? Zo ja, noem er enkele.
Nee, die waren er niet
 6. Op welke manier werd het verhaal verteld?
Het verhaal was helemaal chronologsich. De ene gebeurtenis speelde zich af na de andere zonder een flashback of een grote tijdsverschil ertussen in. In de film zien we eigenlijk gewoon twee weken van het leven van de personages.
7. Welke scènes zijn je het meest bijgebleven?
    In hoeverre hebben cameravoering, camerastandpunt en/of montage hierbij een rol gespeeld? Geef enkele voorbeelden.
De scènes die mij het meest zijn bijgebleven zijn de grappige. Wanneer Alex (de jongen met obsessieve compulsieve stoornis) begint te flippen. Ze laten het zien op een heel grappige manier. Hij is een heel fijn personage. Wat mij ook is bijgebleven is de scène waar Marie (het meisje met anorexia)  ervoor zorgt dat de begeleider wordt afgeleid  en zo haar eten verstopt in haar zak en doet alsof ze alles heeft opgegeten zodat ze de eetzaal mag verlaten.
  


8. Bij welk genre kun je de film indelen?
Comedy en drama.

III. Inhoud 
1. Geef in enkele regels een samenvatting van de film.
   Vincent heeft het tourette syndroom. Op de begrafenis van zijn moeder loopt zijn tourette uit de hand en zijn vader stuurt hem naar een gedragscenter. Daar ontmoet hij zijn kamergenoot Alex die aan een obsessieve compulsieve stoornis lijdt en het anorexische meisje Marie, waar hij al snel voor valt. Met zen drietjes stelen ze de auto van de bazin van het center en maken ze een roadtrip naar de zee. Daar wilt Vincent de assen van zijn dode moeder verspreiden. Als ze eindelijk op het strand aankomen valt Marie in elkaar door niet genoeg gegeten te hebben en moeten ze naar het ziekenhuis. Ze vraagt Vincent om weer weg te lopen maar Vincent zegt dat ze moeten blijven. De vader van Vincent en bazin van het center komen aan en alles komt goed op het einde. 
2. Om welk(e) conflict(en) gaat het in de voorstelling? 
    Het grootste conflict is eigenlijk de relatie die Vincent met zijn vader heeft, een slechte relatie. Als ze weglopen om naar de zee te gaan. Komt zijn vader hun boos achterna. Op het einde van het verhaal verbetert hun relatie wel.
Een ander conflict is wanneer Marie inéén klapt. 
3. De belangrijkste personages?
- Vincent: Hij is de hoofdpersonage. Vincent is een mooie jongen met krullig bruin haar en groene ogen. Hij heeft het tourette syndroom en is zijn vader kotsbeu. Hij wilt graag naar de zee want daar wou zijn moeder naartoe gaan voor ze stierf. Hij is heel onafhankelijk en een zorgelijk type. Hij is ook heel vriendelijk en vergevend. Maar hij heeft ook wel een agressief kantje dat je ziet wanneer hij een kind van tien om de nek neemt als hij Vincent belachelijk maat of zijn vriend Alex in elkaar slaat wanneer Alex de auto steelt en hun verlaat.
- Alex: Alex is een heel grappig personage, grotendeels door zijn obsessieve compulsieve stoornis. Hij wilt niet vuil worden, niet aangeraakt worden en moet een deur drie keer open en toe doen voor hij de door de deur gaat. Hij heeft ook een oogje op Vincent wat die niet wil toegeven maar het is vrij duidelijk in de film. Hij is heel jaloers als Vincent en Marie kussen en seks hebben in het bos. Daarom beslist die de auto te stelen en hun te verlaten in het bos. 
- Marie: Marie is een meisje met anorexia. Het was haar idee om weg te lopen van het centrum. Ze vindt zichzelf dik ookal is ze heel mager. Ze rookt, is rebels en een sterk persoon. 
3. Met wie heb jij het meest meegeleefd? waarom?
Ik heb het meest meegeleefd met Marie. Het moet echt vreselijk zijn om naar je reflectie in de spiegel te kijken en een vet varken zien ookal ben je heel mager. Ze is ook heel koppig en ze probeert haar gevoelens te verbergen voor iedereen.  

IV. Functie
1. Wat is het doel van de film?
Het doel van de film is natuurlijk om het publiek te amuseren maar ook om te informeren. Te laten zien hoe mensen leven met die ziektes en stoornissen en ons te laten zien wat die stoornissen echt zijn. Ik heb veel geleerd van deze film. 

2.  Welke middelen heeft de regisseur gebruikt om de aandacht van het publiek vast te houden?
Ik denk dat humor zeker een middel was. En ook de dramatische gebeurtenissen.


V. Jouw reactie
1. Wat verwachtte je toen je naar de film ging? Klopte die verwachtingen?
Ik verwachte precies wat ik heb gezien eerlijk gezegd. De trailer geeft je geen valse verwachtingen.

2. Wat heeft de meeste indruk op jou gemaakt?
Ik denk hoe de acteurs de personages zo goed hebben gespeeld en wat de acteurs over hadden om de personages te spelen. De actrice die Marie speelt in de film is heel erg vermagerd voor de film. 

3. Oordeel over het kunstwerk.
Ik vond de film heel leuk, omdat het is wat anders is dan die andere films die altijd over hetzelfde gaan en waar liefde het hoogtepunt van de film is. Hier is dat helemaal niet zo. Het belangrijke in deze film is de vriendschap die wordt opgebouwd bij jong en oud en de vrijheid. De film laat ook zien dat tieners voor zichzelf kunnen zorgen en ze niet altijd volwassenen nodig hebben. Ik vond de film ook heel interessant door de verschillende personages. Ze zijn zo anders en passen zo goed samen. Ik genoot echt van het personage 'Alex'. Het moet vreselijk zijn om met die stoornis te leven. Ik weet niet hoe lang ik het zou kunnen volhouden. De film laat je ook denken over jezelf. Over hoeveel geluk je mag hebben om een normaal leven te hebben.

 













Geen opmerkingen:

Een reactie posten